Teenis 270 miljonit: kuhu plaanib helde soojakuningas oma raha panna? (1)

Lennart Ruuda
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Utilitase kontserni juht Priit Koit, endine omanik Kristjan Rahu ning uue omaniku esindaja Niall Mills kiitsid eile üksteist ja paistsid kõik silmanähtavalt rahul olevat. 
Utilitase kontserni juht Priit Koit, endine omanik Kristjan Rahu ning uue omaniku esindaja Niall Mills kiitsid eile üksteist ja paistsid kõik silmanähtavalt rahul olevat. Foto: Konstantin Sednev

Suurettevõtja Kristjan Rahu teenis kaugküttekontserni Utilitas müügist rekordilise summa – 270 miljonit eurot – millest vähemalt osa kavatseb ta tulevikus investeerida energia salvestamise tehnoloogiasse ning tuuleenergeetikasse.

Käesolev aasta on paistnud silma paljude suurte ülevõtmis- ja liitumistehingute poolest. Kirss tordil on tõenäoliselt eile avalikuks tulnud uudis, et Austraalia investeerimisfondi First State taristufond EDIF II ostab 85-protsendilise osaluse Eesti suurimas soojaettevõttes Utilitas, mis kütab terves Eestis 165 000 majapidamist. Kaugküttekontserni senised omanikud eesotsas Kristjan Rahuga ja juhtkonna liikmed säilitavad ettevõttes kokku 15-protsendilise osaluse.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles