Elroni uueks juhiks valiti kogenud riigiametnik (1)

Hanneli Rudi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eesti mõjukaim ametnikupere. Välisministeeriumi kantsler Rainer Saks ja majandusministeeriumi kantsler Merike Saks presidendi vastuvõtul.
Eesti mõjukaim ametnikupere. Välisministeeriumi kantsler Rainer Saks ja majandusministeeriumi kantsler Merike Saks presidendi vastuvõtul. Foto: Liis Treimann

Enam kui poolesaja soovija seast valiti Elroni uueks juhiks majandusministeeriumi kantsler Merike Saks, kes asub ametisse tuleva aasta 7. jaanuaril.

Varem on Merike Saks töötanud Eesti Standardikeskuse tegevdirektorina, Eesti Kaubandus-Tööstuskoja teenuste direktori, majandus- ja kommunikatsiooniministeeriumi majandusarengu osakonna juhatajana, siseturu asekantsleri ja kantslerina.

Elroni nõukogu esimehe Siiri Odrats-Koni sõnul on Merike Saks tugeva strateegilise mõtlemise ja hea analüüsivõimega juht, kel on pikaaegne tippjuhtimise kogemus avalikust sektorist ja samuti riigi äriühingute ja sihtasutuste nõukogudest.

«Elron on hästi hoitud ja juhitud ettevõte,» ütles Saks. «Eesti inimesed on suurepärased rongiliiklejad ja teen kõik endast oleneva, et Elron vastaks ka tulevikus reisijate ootustele. Uued väljakutsed ootavad Riisipere-Turba raudteeliini valmimisel ning ehk õnnestub tulevikus liinidele tuua mõned uued rongid.»

Konkursi korraldas personaliotsingufirma Fontes. Avalikul konkursil osales 51 kandidaati. Elroni eelmine juhatuse esimees Olle Tischler lahkus septembri lõpus ametist omal soovil.

ETV saade «Pealtnägija» ristis Merike Saksa koos abikaasaga Eesti mõjukaimaks ametnikupereks, sest Merike Saksa abikaasa Rainer Saks on väliministeeriumi kantsler.

Kommentaarid (1)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles