Maksukurjategijad lähevad aina kavalamaks (4)

Harry Tuul
, BNS-i ja Postimehe majandustoimetuse juht
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Maksuameti uurimisosakonna juht Rain Kuus pälvis eelmisel nädalal rahandusministrilt maksuameti kõrgeima autasu erakordsete teenete eest.
Maksuameti uurimisosakonna juht Rain Kuus pälvis eelmisel nädalal rahandusministrilt maksuameti kõrgeima autasu erakordsete teenete eest. Foto: Mihkel Maripuu

Maksukuritegevus muutub aina varjatumaks, sest kurjategijad õpivad, räägib maksuameti uurimisosakonna juhataja Rain Kuus.

Maksuamet valis Postimehe palvel välja selle sajandi mõjukamad maksukuriteod maksukahju ja tagastusnõude suuruse ning karistuse karmuse järgi. «Lisaks tuleb arvestada, et need on kõik jõustunud kohtulahendid. On asju, mida saaks veel ära märkida, kuid need on praegu veel kohtumenetluses ja töös,» ütles Kuus.

«Kuriteod on ka erinevad, sealhulgas regiooniti. Ettevõtlus on lõviosas Põhja-Eestis, Tallinnas ja selle ümber. Samas on ka Lääne-Eestis isikuid, kes väärivad tähelepanu ning kellele peab andma signaali, et see, mis nad teevad, pole õige. Ida-Eestis jälle on salakaubandus, aktsiisikaupade ebaseaduslik käitlemine olnud läbi ajaloo hoopis teisel tasemel kui mujal,» selgitas Kuus.

Kommentaarid (4)
Copy
Tagasi üles