Rakvere lihatööstuse emafirma juhid said sule sappa

Lennart Ruuda
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
HKScani juht Jari Latvanen.
HKScani juht Jari Latvanen. Foto: Sander Ilvest

Viimasel ajal raskustega võidelnud Soome lihatööstuskontsern HKScan, kellele kuulub ka Rakvere lihatööstus, vahetas välja nõukogu juhi ja juhatuse esimehe.  

HKScani nõukogu otsustas töölepingu päevapealt lõpetada senise nõukogu esimehe Mikko Nikulalaga ja ettevõtte juhatuse esimehe Jari Latvaneniga, teatas firma börsile. Viimane jõudis ettevõtet tüürida veidi üle kahe aasta.

Kuigi lihatööstuse strateegiline suund on õige, ei suutnud juhtkond piisavalt kasumit teenida, ütles ettevõtte uus nõukogu esimees Reijo Kiskola. Ta lisas, et uus juht peab firma konkurentsivõimelisemaks ja kasumlikumaks muutma.

Novembris teatas HKScan, et nad koondavad Soome üksuses 165 töökohta ning võib tulevikus äri hooajalise kõikumise tõttu tehastes veel töötajaskonda vähendada.

Lisaks vaidleb HKScan enda Eesti haru eksjuhi Teet Soormiga kohtus, kus nõutakse viimaselt kolmes erinevas hagis kokku pea 5 miljonit eurot. 

HKScan on Soome peakontoriga Põhjamaade lihatootja, mis toodab ja turustab sea-, veise, linnu- ja lambaliha, töödeldud liha ning valmistoite. Möödunud aastal teenis kontsern 1,8 miljardi euro suuruse käibe juures 18 miljonit eurot kahjumit.

Eestis kuulub HKScani kontsernile Rakvere Lihakombinaat ja Tallegg.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles