Eesti laevatootja ehitab Saksamaa linnale kolm kallist parvlaeva (1)

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Saaremaa laevatootja Baltic Workboats.
Saaremaa laevatootja Baltic Workboats. Foto: Küllike Rooväli

Eesti laevatootja Baltic Workboats võitis 21 miljoni euro suuruse lepingu Kieli kanalile parvlaevade ehitamiseks, edastab kohalik meedia.

Kieli veeteede ja laevanduse peavalitsus (GWDS) valis hankel välja Saaremaal tegutseva laevatootja, kirjutab kohalik väljaanne Kieler Nachrichten. Uutel parvlaevadel saavad olema uued hübriidajamid, mis peaksid vähendama mürareostust ning heitgaaside õhku paiskamist.

Baltic Workboats võitis hanke 14 uuest laevast esimese kolme ehitamiseks. Esimene alus peaks kasutusse tulema 2020. aastal.

Uued laevad on 30 meetrit pikad ning need vahetavad välja vanad, 1950. aastatel ehitatud alused Nobiskrug, Audorf ja Hochdonn, mis on enda eluea lõpus.

Keskpikas perspektiivis plaanib laevandusvalitsus välja vahetada kõik 14 kanalil Landwehrist Brunsbüttelini sõitvat autoparvlaeva.

Edukas laevatootja

ASi Baltic Workboats peamine tegevusala on alumiiniumist töölaevade valmistamine ja turustamine. Alates aastast 2000 on ettevõte klientidele üle andnud enm kui 180 erineva suurusega töölaeva.

Peamised kliendid on Eesti ja teiste Euroopa riikide avaliku sektori asutused nagu piirivalve, politsei, tolliteenistused, kalakaitse, lootsi- ja sadamateenistused.

Baltic Workboats peab oma peamisteks sihtturgudeks Läänemere, Põhjamere ning Kaspia mere äärseid riike, kokkuvõtlikult Euroopast kuni Kesk-Aasiani.

Kui 2016. aastal teenis laevatootja 2,8 miljonit eurot puhaskasumit, siis möödunud aastal 641 000 eurot. Ettevõtte käive suurenes mullu 5 protsenti 31,4 miljoni euroni, selgub firma majandusaasta aruandest.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles