Maksuamet võtab maksuvõlglaste tegelikud juhid pihtide vahele

PM Majandus
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Maksu- ja Tolliameti juriidilise valdkonna juht Airi Jansen-Uueda.
Maksu- ja Tolliameti juriidilise valdkonna juht Airi Jansen-Uueda. Foto: Eero Vabamaegi/Postimees / EESTI MEEDIA/SCANPIX

Maksu- ja tolliamet sai eelmisel neljapäeval riigikogult õiguse maksukahju solidaarselt välja nõuda maksuvõlglasest ettevõtte tegelikelt kasusaajatelt, kes seni on oma huve ja mõju varjanud juhatuses olevate variisikutega.

«Mingil hetkel tahaks eetrisse tulla küll sellise lausega, et nüüd on nii, et enam variisikuid ja tankiste ei kasutata,» ütles maksu- ja tolliameti juriidilise valdkonna juht Airi Jansen-Uueda, vahendab Äripäev.

«Kahjuks ma praegu seda öelda ei saa. Aga see seadusemuudatus on ikkagi samm selles suunas. Need meetmed, mida me saame rakendada uue regulatsiooniga, aitavad kaasa turu läbipaistvuse suurendamisele ja võrdse konkurentsi saavutamisele,» rääkis ta.

Jansen-Uueda sõnul on nad üle 12 aasta tegelenud kolmanda isiku vastutusega, kuid nüüd tänu seadusemuudatusele saavad nad minna kaugemale ehk võtta vastutusele ka isikud, keda ei saa siduda otseselt juriidiliselt äriühinguga registrikaardi kaudu.

«Nad ei ole kunagi olnud juhatuse liikmed, aga tegelikult on nende nii-öelda orkestreerimisel äriühing tegutsenud. Kui me saame öelda, et maksuvõla tekitamine ja tasumisest hoidumine on olnud nende tahtlik tegevus, siis saame nad ka pärast seadusemuudatuse kehtima hakkamist vastutusele võtta,» lubas naine.

Loe pikemalt Äripäevast.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles