Musk: töötajad peaksid panustama 80-100 tundi nädalas (6)

Reet Pärgma
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Elon Musk.
Elon Musk. Foto: Rebecca Cook / Reuters/Scanpix

Tesla ja SpaceX-i juht Elon Musk kirjutas Twitteris, et tema ettevõtetes töötamine ei ole kergete killast, sest maailma ei saa muuta 40 töötunniga nädalas, vahetas Bloomberg. 

Küsimusele, mitu tundi peaks sellisel juhul töötaja panustama, vastas Musk, et see oleneb inimesest, aga keskmiselt 80 tundi, ulatudes vajadusel 100 tunnini.

Teslat on varasemalt süüdistatud töötajate halvas kohtlemises. Näiteks kirjutas Bloomberg, et kui ettevõttel tekkis probleeme Model 3 autode tootmiseesmärkide saavutamisega, siis sunniti töötajaid tegema 12 kuni 16-tunniseid vahetusi, et saada valmis 5000 autot nädalas.

Tesla tegevjuht Elon Musk ütles ka HBO saates Axios, et elektriautode tootja oli sellel aastal vahepeal vaid nädalate kaugusel uste sulgemisest.

Teslal õnnestus Model 3 tootmissihtmärk saavutada pärast suuri pingutusi viimaks juuli lõpuks ning oktoobris teatas ettevõte esimest korda pärast 2016. aastat kvartali lõikes kasumi teenimisest. Tesla on ainult neli korda oma ajaloo jooksul kvartalikasumit teeninud.

Kommentaarid (6)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles