Baltic Workboatsi lootsilaev tähistas esimest edukat tööaastat USAs

Jaano Martin Ots
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
USA-s töötava Baltic Workboats lootsilaeva juhikoht
USA-s töötava Baltic Workboats lootsilaeva juhikoht Foto: Baltic Workboats
  • Nasva laevatehase Baltic Workboatsi esimene lootsilaev USAs saab hästi hakkama

USAs Port Evergladesi lootsidel on juba aasta aega kasutusel Saaremaa Nasva laevatehase Baltic Workboatsi lootsilaev, mis Floridas kannab nime Pilot No 7. Laeva kapten ja lootsid on eestlaste valmistatud alusega rahul.

Esimese tööaastaga on Port Evergladesi lootsid töötanud uuel laeval kokku 3000 tundi ning sooritanud tuhandeid pardalt pardale astumisi. «Laev on osutunud väga usaldusväärseks ning tema kiirus, 31 sõlme aitab meil hoida laevad õiges ajagraafikus,» kinnitas kapten Mark Patterson, grupi vanemloots. 

Ameeriklased märgivad tunnustavalt ära ka uue lootsilaeva madalat müra- ja vibratsioonitaset ja ergonoomilist juhikohta. 

Baltic Workboats on alumiiniumist töölaevade ehitamisele spetsialiseerunud laevatehas Nasval Saaremaal. Peamiselt valmistatakse tehases kiireid ja kergeid töölaevu välismaistele suurklientidele, kuid Baltic Workboats on ehitanud ka mitmed Eestis sõitvad töö- ja parvlaevad. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles