Musk: Tesla oli nädalate kaugusel hävingust

Rait Piir
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tesla Model 3.
Tesla Model 3. Foto: JOSEP LAGO / AFP

Tesla tegevjuht Elon Musk ütles HBO saates Axios, et elektriautode tootja oli sellel aastal vahepeal vaid nädalate kaugusel uste sulgemisest.

Teslal õnnestus Model 3 tootmissihtmärk saavutada pärast suuri pingutusi viimaks juuli lõpuks ning oktoobris teatas ettevõte esimest korda pärast 2016. aastat kvartali lõikes kasumi teenimisest. Tesla on ainult neli korda oma ajaloo jooksul kvartalikasumit teeninud.

Enne kui Tesla aga oma eesmärgid saavutas, seisis ettevõte Muski sõnul silmitsi üle miljardi dollarise võlaga, mille tagasi maksmiseks polnud kuigi palju sissetulekuid ette näidata. Tegevjuhi sõnul veritses luksusautode tootja «sõgedat moodi raha» ning lisas, et ettevõte oleks peatselt kokku kukkunud, kui nad poleks oma sihtmärke saavutanud.

Tesla eitas toona oma finantsprobleeme ja lubas aasta lõpuks kasumisse jõuda.

Musk rääkis ühtlasi sellest, kuidas ta kolis sisuliselt Fremoniti Model 3 tehasesse elama, et hoida ööpäevaringselt tootmisel silma peal. «Ma lihtsalt pidin seda tegema, sest muidu oleks Tesla ära surnud,» ütles Musk.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles