Video: Hiina draakon sülgab Dolce&Gabbana pihta tuld

Neeme Raud
, ajakirjanik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Dolce and Gabbana asutajad Domenico Dolce ja Stefano Gabbana asutajad paluvad Hiina sotsiaalmeedias vabadnust.
Dolce and Gabbana asutajad Domenico Dolce ja Stefano Gabbana asutajad paluvad Hiina sotsiaalmeedias vabadnust. Foto: Ropi / ZUMAPRESS.com

Itaalia moefirma Dolce&Gabbana sai Hiinas hakkama apsakaga, mis ähvardab krahhiga kogu nende äri, sest hiinlased pöörasid ülbitsevale ettevõttele selja.

Aastas kulutatakse Hiinas luksuskaupadele seitse miljardit dollarit, mis on ligi kolmandik maailma luksuse käibest, selgub konsultatsioonifirma McKinsey äsjasest uuringust. Teine suur konsultatsioonifirma Boston Consulting Group prognoosib, et aastaks 2024 on hiinlaste osakaal maailma luksuskaupade turul tõusnud 40 protsendini ja 75 protsendi ulatuses sõltub just hiinlastest sektori kasvu jätkumine maailmas.

D&G fopaa algas novembri keskel netti ilmunud provokatiivsest reklaamist, millega moemaja püüdis tõmmata tähelepanu 21. novembriks Shanghaisse plaanitud moeetendusele. Ilmselgelt ülikallis kleidis kaunis hiina modell istub suure spagetitaldriku ees ja püüab üsna oskamatult pulgakestega makarone suhu pista, ise seejuures naerda lõkerdades. Lõpuks saab ta mõne spageti küll söödud, aga vaid tänu meeshääle juhendamisele kaadri taga.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles