Soomlased kartsid Soormi ja Tuvi ülekuldamise tagajärgi (2)

Mari Mets
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
HKScani üks endistest tippjuhtidest Timo Heikkilä rääkis eile Tallinnas kohtus, miks ta kartis Rakvere Farmide eksjuhtidele Teet Soormile ja Mati Tuvile hiigelboonuse määramist.
HKScani üks endistest tippjuhtidest Timo Heikkilä rääkis eile Tallinnas kohtus, miks ta kartis Rakvere Farmide eksjuhtidele Teet Soormile ja Mati Tuvile hiigelboonuse määramist. Foto: Sander Ilvest

Teet Soormile ja Mati Tuvile palgast suuremat boonust kirjutades kasutasid soomlased juba 2008. aastal omavahel väljendit «kuldsed käerauad», rääkis eile kohtus tunnistanud HKScani endine tippjuht Timo Heikkilä.

Soome suure lihatööstuse HKScan kontserni kuuluvale HKScan Estoniale ehk Rakvere lihakombinaadile sigu kasvatava tütarfirma Rakvere Farmid (endise nimega Ekseko) kunagise nõukogu liikme Timo Heikkilä kutsusid eile hommikuks Tallinna tunnistust andma Mati Tuvi kaitsjad Karoliina Kõrgesaar ja Kristjan Mägi.

Tuvi ja Soormi vastu on kohtus nende endine leivaisa Rakvere Farmid, kes nõuab kunagistelt kaasvõitlejatelt mitu miljonit eurot hüvitist väidetavalt ettevõtte teadliku kahjustamise eest. Tunnistaja Timo Heikkilä oli Rakvere Farmide nõukogu liige aastatel 1998–2008 ning eile tutvustas end kohtule põllumajandusettevõtjana.

Kuna HKScani Baltimaade äri eest vastutav Olli Antniemi elas toona Tallinnas Toompeal, sõitis Heikkilä alatasa tema autoga Viljandisse Ekseko koosolekule. Pikkadel autosõitudel arutati palju tööasju ja tulevikuväljavaateid.

Ilmselt nendel autosõitudel kuuldust ajendatult teatas Heikkilä lihatööstuse teistele juhtidele, et Soormi ja Tuviga tuleks sõlmida leping, et nad ei läheks tööle mujale, kus pakutakse kõrgemat palka. Juba siis kasutasid soomlased omavahelises vestluses väljendit «kuldsed käerauad».

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles