Tänasest saab esimest korda maailma ajaloos maksta makse bitcoinides

Aivar Pau
, ajakirjanik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Bitcoin‘id
Bitcoin‘id Foto: Laurent Chamussy/SIPA

USA osariik Ohio on tänasest esimene riiklik üksus maailmas, kes aktsepteerib ametlikult maksude maksmist krüptorahas bitcoinides.

Ettevõtteil, kes soovivad seda teha, peavad minema veebis aadressile ohiocrypto.com (ligipääsetav vaid USAst) ning registreerima end mis iganes laadi makse maksma krüptorahades. Olgu neiks siis tööjõumaksud või tubakaaktsiis, kirjutab Wall Street Journal.

Ohio osariigikassa juhi Josh Mandel sõnul on ettevõtmise üheks eesmärgiks näidata end tehnikasõbraliku kuvandiga osariigina. Osariigis asuv suurlinn Cleveland (hüüdnimega «viga järve ääres») on käivitanud ka krüptorahaprogammid ja tahab saada endale uueks hüüdnimeks «Blockland» (viide plokiahela tehnoloogiale).

Väga vaieldav on see, kas keegi ka tegelikult makse krüptorahas maksta tahab. Kogu krüptorahade maailm on vabalanguses ning kõik tahavad sellest nuhtlusest vabaneda.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles