Tarmo Kõuts: parema elu poole püüdlevatele aafriklastele seostus Tallinn tihti Itaaliaga (1)

Jaano Martin Ots
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Nõukogude Liidu kaubalaev Jaan Anvelt, millel Tarmo Kõuts töötas tegevmeremehe karjääri lõpul
Nõukogude Liidu kaubalaev Jaan Anvelt, millel Tarmo Kõuts töötas tegevmeremehe karjääri lõpul Foto: Eesti Meremuuseumi fotokogu, CC litsentsi alusel
  • Kuula viitseadmiral Tarmo Kõutsi meenutusi Kuku «Meretunnis»

Sel nädalal 65. sünnipäeva tähistav viitseadmiral Tarmo Kõuts meenutab Kuku Raadio meretunnis oma meresõiduaastaid ja seiklusi nii arktilistel kui troopilistel veeteedel. 

Viitseadmiral, kapten ja merendusekspert Tarmo Kõuts tähistab 27. novembril 65. sünnipäeva. Kuku raadio «Meretund» avaldas sel puhul pikema intervjuu Tarmo Kõutsiga, milles kogenud meremees meenutab oma aktiivseid meresõiduaastaid. 

Muuhulgas tuli tal korduvalt seilata ka Aafrika seiklusrikastel veeteedel, millest on Kõutsile eredalt meelde jäänud eriline aafrika lõhn, troopikakuumus, halvas korras navigatsioonimärgid ning sadamates pardale hiilivad laevajänesed. 

«Iga sadam oli tõsine katsumus, juhtus nii, et enne väljaminekut leidsime kusagilt mõne kaaslase. Aga õnneks Tallinna keegi kaasa ei jõudnud. Sellest oleks suur jamamine tulnud. Millegipärast assotsieerus Tallinn Aafrikas väga tihti Itaaliaga. Kaks korda leidsime laevast seltsimehed, kes arvasid, et laev läheb Itaaliasse, nad läksid parema elu poole, need polnud poliitilised pagulased,» meenutab Tarmo Kõuts. 

Kuula kogu intervjuud Kuku «Meretunnis»!

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles