Trump on rahulolematu ka oma rahandusministriga

Tõnis Oja
, majandusajakirjanik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Donald J. Trump (paremal) ja rahandusminister Steven Mnuchin (vasakul) väluvad rahandusministeeriumist.
Donald J. Trump (paremal) ja rahandusminister Steven Mnuchin (vasakul) väluvad rahandusministeeriumist. Foto: Ron Sachs/SIPA / Ron Sachs/SIPA

USA president Donald Trump on väljendanud rahulolematust oma kabineti rahandusminister Steven Mnuchini suhtes, süüdistades teda, et keskpanga (Föderaalreservi) juhiks sai Jerome Powell, kes on tõstnud baasintressi, mistõttu on president mures, et see võib aeglustada majanduskasvu 2020. aastal, mil käib presidendivalimiste kampaania.

Vestlustes oma nõustajatega on Trump väljendanud Mnuchini üle rahuolematust ka aktsiaturgude languse pärast ja rahandusministri skeptitsismi pärast Hiinaga kaubandussõja mõttekuse kohta, kirjutab The Wall Street Journal. Trumpile lähedalseisvate allikate sõnul olevat ta küsinud nõustajatelt, kas oleks pidanud 2016. aastal valima mõne teise, mõeldes eelkõige USA suurima panga JPMorgan Chase juhti James Dimonit.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles