Poolakad tunnustasid Mati Hooli medaliga

Joel Kukk
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Fanaatiline spordimees ja teenekas treener Mati Hool pälvis sel aastal Pärnu jahtklubi auliikme nimetuse.
Fanaatiline spordimees ja teenekas treener Mati Hool pälvis sel aastal Pärnu jahtklubi auliikme nimetuse. Foto: Pärnu jahtklubi

Poola DN-klassi jääpurjetamise liidu juhatus autasustas Pärnu jahtklubi auliiget Mati Hooli oma medaliga aastatepikkuste jõupingutuste eest laste jääpurjetamise edendamisel.

Tänavu 60. sünnipäeva tähistanud Hool on meistersportlane veemotos ja jääpurjetamises. Suvises purjetamises on ta võitnud Eesti meistrivõistluste medaleid nii Finn-klassi svertpaadil kui avamerejahtidel. Veemotospordis võitis Hool Nõukogude Liidu juunioride kulla ja kolm Eesti meistritiitlit. DN-klassi jääpurjetamises on tal NLi meistrivõistluste hõbemedal ja kaks Eesti meistrikulda. Maailmameistrivõistluste parim tulemus on aastal 2000 Rootsis saadud viies koht.

Aastal 1984 hakkas Hool ehitama jääpurjekaid ja koolitama noori purjetajaid. Tema juhendamisel on Eesti poisid ja tüdrukud võitnud jääväljadel nii maailma- kui Euroopa meitrivõistlustelt arvukalt omaealiste kulda, hõbedat ja pronksi. Hool on kuulunud Eesti jahtklubide liidu, Pärnu spordiliidu ja Pärnu jahtklubi juhatusse.

Poola DN-klassi jääpurjetamise liit tähistab tänavu 50. aastapäeva.
Poola DN-klassi jääpurjetamise liit tähistab tänavu 50. aastapäeva. Foto: Erakogu
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles