Raport: kliimamuutuste mõju läheb USA-le maksma miljardeid aastas (1)

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Orkaan Michael jättis Florida rannikut tabades Port St. Joes ja Mexico Beachil maha ainult rusud.
Orkaan Michael jättis Florida rannikut tabades Port St. Joes ja Mexico Beachil maha ainult rusud. Foto: JONATHAN BACHMAN / REUTERS/Scanpix

Kliimamuutused on juba kahjustamas maailmamajandust ja lähevad USA-le 2050. aastaks iga-aastaselt maksma sadu miljardeid dollareid, kui süsinikuemissioonide vähendamiseks drastilisi samme ei astuta, selgus reedel valitsuse raportist.

«Sajandi keskpaigaks võib Ühendriikides iga-aastane kliimamuutustest tingitud rahaline kahju ulatuda sadade miljardite dollariteni,» nähtus Riikliku Kliimaülevaate viimasest väljaandest.

Raportis kirjutati, et ilma «oluliste ja pidevate globaalsete ja piirkondlike kohanemisjõupingutusteta, toovad kliimamuutused eeldatavasti kaasa suurenevaid kahjusid Ameerika taristule ja varale ning pidurdavad majanduskasvu selle sajandi vältel».

Kliimamuutuste mõju väljaspool Ühendriikide piire «peaks oodatavasti mõjutama üha rohkem meie kaubandust ja majandust, sealhulgas impordi- ja ekspordihindu ja ülemereoperatsioonide ja tarneahelatega USA firmasid», selgus raportist.

Kliimaülevaade on 300 teadlase koostatud kongressi mandaadiga rohkem kui 1000-leheküljeline raport.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles