Portaal: linnaametnik Fjuk omavolitseb ja nõuab Viru väljaku ümber ehitamist (1)

Reet Pärgma
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ignar Fjuk.
Ignar Fjuk. Foto: Peeter Langovits

Peatänava projekti peatamine ühistranspordi parema planeerimise varjus on kattevari Tallinna Linnaplaneerimise Ameti juhataja Ignar Fjuki tegevusele, kes omavoliliselt kutsus kokku arhitekte, et need aitaksid teha uue planeeringu Viru keskuse laiendusele ja Viru väljakule, kirjutab portaal Geenius.

Fjuk palus arhitekte konsultantideks, kes aitaksid mõelda, kuidas Viru keskus saaks laieneda ja kuidas see siis saaks kokku Viru Väljakuga.

Mõned nädalad tagasi saidki arhitektid omavahel kokku, üksteisele esitleti viit Viru keskuse laiendusplaani koos Viru väljaku plaaniga. Fjuk kinnistas väljaandele, et plaanide esitlemine leiab aset juba nelja päeva pärast esmaspäeval, kuid töid esitatakse vaid eramaade omanikele, keda planeering otseselt mõjutab.

Loe pikemalt Geeniusest.

Postimehega võttis ühendus Ignar Fjuk, kes selgitas, et tegemist on ideekorjega linna peaarhitejkti poolt koostatud lähteülesandele, et leida ruumilisi lahendusi Viru hotelli ja Narva maantee vahelisele väiksele alale. «Tegemist on Viru hotelli ukse ees oleva künkaga. Kõik, kes on sealt mööda käinud, on näinud, et taksod sõidavad kahe meetri kõrgusele hotelli juurde. See ei ole kooskõlas peatänava lahendusega. Peame leidma lahenduse, kuidas künka tasandamine sobituks linnaruumi,» kirjeldas Fjuk lähteülesannet. 

«Viis arhitekti esitasid oma ideed, kuidas seda lahendada. Tegemist ei ole Viru keskuse laiendamisega. Muidugi tuleb silmas pidada, et künka tasandamine mõjutab ka hotelli sissepääsu, » lisas Fjuk. 

Arhitektide kaasamine oli tema sõnul lihtsalt ideekorje ja kavandite põhjal ei tehta otsust. «Me lihtsalt kaasame spetsialiste. Esimese etapina tutvustasid viis arhitektibüroo oma ideid. Teise etapina tutvustame ideid hotellile, sest tegemist on Viru hotelli maaga, kus linn ei saa omavoliliselt käituda. Seejärel esitame ideekorje tulemused peatänava autoritele, kes sõeluvad ise välja, mida nad kasutada tahavad. Nad ei pea viie arhitektibüroo ideid kasutama, vaid see on lihtsalt sisendiks,» ütles Fjuk.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles