Sõmerul sünnib omanäoline mööbel

Margus Martin
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Supra Mööbli üks eestvedajaid Janek Vetik pole pelgalt kontoritöö tegija, vaid paneb kibekiirete tellimuste täitmise ajal ka ise tootmishoones käe külge.
Supra Mööbli üks eestvedajaid Janek Vetik pole pelgalt kontoritöö tegija, vaid paneb kibekiirete tellimuste täitmise ajal ka ise tootmishoones käe külge. Foto: Vladislav Musakko

Eritellimusel mööblit ja puitdetaile valmistav osaühing Supra Mööbel on Sõmeru pereettevõte, milles töötab 15 inimest. Ehkki nende toodang on omanäoline ja pilkupüüdev, tõdeb firma üks eestvedajatest Janek Vetik, et kahe kapiga maja püsti ei hoia ning seetõttu käib praegu oma tootekataloogi ettevalmistamine.

Tiheda konkurentsi tingimustes tuleb Vetiku ütlusel vaadata tänasest päevast ettepoole. Eritellimusel mööbli valmistamine on nii talle kui ka vend Tõnule hingelähedane, kuid pelgalt tellimustöödele panuseid panna ning loota, et niimoodi püsima jäädakse, ei pea mehed mõistlikuks. “Tuleb ikkagi minna seda teed, et meil on oma kollektsioon ja mingid standardtooted,” ütleb Janek Vetik.

Puidu lõhna oli aleviku südames pea 15 aastat tagasi kasutusele võetud tootmishoones tunda juba alguses. Kunagi katlamajaks mõeldud hoones ei valmistatud esimestel aastatel siiski mitte mööblit, vaid hoopis kandetalasid. Et pinda on tsehhis tuhatkond ruutmeetrit ja tööpink hõivas sellest ainult ühe serva, võtsid Vetikud kätte ja hakkasid valmistama hoopis mööblit. Esialgu tehti lihtsamal kujul plaatmööblit, kappe ja aknaid-uksi. Tööd jagus kolmele inimesele.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles