Läti firma kaasab araablaste hiigeltellimuse täitmiseks raha Eestist

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Blue Shock Race'i tegevjuht Artis Daugins loodab Araabiat vallutada Eesti ühisrahastusega.
Blue Shock Race'i tegevjuht Artis Daugins loodab Araabiat vallutada Eesti ühisrahastusega. Foto: Blue Shock Race

Lätist pärit hobikartide tootja Blue Shock Race kaasab Eesti ühisrahastusplatvormi Fundwise kaudu kuni 300 000 eurot, et enda tootmist Lähis-Idast pärit suurtellimuse täitmiseks laiendada.

Blue Shock Race toodab elektrimootoriga töötavaid hobikarte. Hiljuti on ettevõtte toodangu vastu huvi tundnud Lähis-Ida kliendid, kus on sõlmitud eelkokkulepe mitmesaja hobikardi tarnimiseks, teatas ettevõte.

Nõnda suure tellimuse täitmiseks tuleb Blue Shock Race'il oma tootmist märkimisväärselt laiendada ning see nõuab mahukat investeeringut, lisas ettevõte. Selleks otsustas firma osaluspõhise ühisrahastuse kaudu raha kaasata.

«Valisime investorite leidmiseks Fundwise'i osaluspõhise ühisrahastuse, sest nii saavad meie suurest ettevõtmisest osa Baltikumi väikeinvestorid. Ühest küljest saavad neist osanikena meie kontseptsiooni saadikud, teisalt usume, et Balti riigid peaksid kokku hoidma ning üksteist toetama, eriti globaalse potentsiaaliga projektides,» ütles Blue Shock Race'i tegevjuht Artis Daugins

Tema hinnangul on elektrikartide turu globaalne kogumaht enam kui 4,2 miljardit eurot ning pidevalt kasvamas.

Fundwise'is plaanis firma miinimumeesmärgiks seada 100 000 ning maksimumiks 300 000 eurot. Koos järgmiste voorudega plaanib firma kokku kaasata 4 miljonit eurot.

Fundwise'i jaoks on Blue Shock Race esimene rahvusvaheline projekt, varem on platvormi kaudu rahastust saanud peamiselt Eesti väikese ja keskmise suurusega ettevõtted.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles