Financial Times valis kolm Eesti esindajat Euroopa digitšempionite hulka (1)

Aivar Pau
, ajakirjanik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Valitsuskabineti liikmena oleks tehisintellekt, mis ei lähtu emotsioonidest, vaid reaalsetest andmetest ja ennustustest, Taavi Kotka sõnul hindamatu.
Valitsuskabineti liikmena oleks tehisintellekt, mis ei lähtu emotsioonidest, vaid reaalsetest andmetest ja ennustustest, Taavi Kotka sõnul hindamatu. Foto: Baltic Mobile Congress

Mõjukas Briti majandusväljaanne Financial Times pani kokku edetabeli «Europe’s 100 digital champions» ja paigutas sinna jõudnud ettevõtjate, arvamusliidrite ja ettevõtete sekka ka kolm Eesti esindajat.

Juhtivate isiksuste nimekirja pääses kokku üheksa inimest ja nende seast leiame ka Eesti riigi esimese IT-juhi Taavi Kotka. Praegu ajab mees äri indialastega, on mitmel moel seotud e-residentsusega ja peab Viimsis munitsipaalpoliitiku ametit.

Esimese Eesti päritolu ettevõttena jõudis tšempionite nimekirja nii Suurbritannias, Eestis kui USAs tegutsev pakiveorobotifirma Starship. Selle asutasid aastal 2014 eksskaiplased Ahti Heinla ja Janus Friis. Ettevõte alustas äsja robotitega pakiveoteenust kolmes piirkonnas USAs ja Inglismaal. Kokku on raha kaasatud 42,2 miljonid dollarit.

Lisaks märgib väljaanne ära aastal 2015 asutatud kaubandustarkvara ettevõtte OSA DC, mis on laiemale üldsusele paraku täiesti tundmatu. Ettevõtte platvorm töötleb kaupluste klientide ostuandmeid ja aitab neid analüüsides paremaid pakkumisi teha.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles