City Motorsi omanik Talleks viis lõpule Fakto Auto ostu

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kaido Padar
Kaido Padar Foto: SCANPIX

Renault' ja Dacia müügiõigust omav City Motorsi emaettevõte Eesti Talleks viis lõpule Nissani edasimüüja Fakto Auto täisosaluse omandamise.

Tehinguplaanist andis Eesti Talleks teada septembri keskel ning oktoobri alguses sai ühinemine ka konkurentsiameti heakskiidu.

Fakto Auto varasem suuromanik Leho Siimsen rääkis septembris, et ettevõte otsis juba aastaid võimalust kaasata teist automarki. Läbirääkimiste käigus tegi Eesti Talleks atraktiivse ostupakkumise, mille Siimsen pärast pikka kaalumist otsustas vastu võtta.

Eesti Talleksi juhatuse esimees Kaido Padar ütles tehingust teatades, et hindab Siimseni kogemusi autoäris väga kõrgelt.

«28 aastat selles äris olla on pikk aeg ja see paneb meie õlgadele vastutuse tuntud kaubamärki Fakto Auto edasi kanda,» märkis Padar septembris ja lisas, et Talleksi soov on lähiaastatel konkurentsitihedas autoäris kindlamalt kanda kinnitada ja suurematel on selleks alati rohkem võimalusi.

Fakto Auto 2017. aasta käive oli 11,4 miljonit eurot, firma müüs 495 autot ning töötajate arv küündis 50 inimeseni. Eesti Talleksi kontserni käive oli 2017. aastal ligikaudu 39 miljonit eurot, kontserni kuulub neli ettevõtet ning valdusfirma tegevusvaldkonnad on kinnisvaraarendus ning auto- ja hulgikaubandus.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles