Ettevõtja Nordicast: parem ühendatus on tähtsam kui suur kasum (4)

Nele-Mai Olup
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Nordica lennukid Tallinna lennuväljal.
Nordica lennukid Tallinna lennuväljal. Foto: Erik Prozes

Ettevõtja, Viimsi volikogu esimehe Taavi Kotka hinnangul on lennufirma puhul tähtsam parem ühendatus kui suur kasum ning Kotka sõnul ei saa Nordicalt nõuda korraga nii kasumit kui võimalikult palju otselende.

«Me peame ikkagi otsima balanssi ja otsustama ühiskonnana ära, kas me tahame, et meie rahvuslik lennufirma oleks ülikasumlik või tahame saada võimalikult palju otselende. Mina ütlen ettevõtjana, kui välismaalastega palju suhtlejana ausalt, et see on kindlasti ala, kus me võiksime taluda väikest kahjumit ehk parem ühendatus on olulisem kui see, et Nordica teeniks suurt kasumit,» rääkis Kotka ETV «Ringvaates».

«Kui me täna maksame oma raudtee- ja bussitranspordile peale, siis minu meelest ei oleks midagi halba, kui me maksaksime ka lennutranspordile peale,» ütles ta ja lisas, et riigiabi kõrval on ka teisi võimalusi.

«Tuleb olla nutikas, aga sõnum on väga selge - Tallinn peab olema hästi ühendatud, meiega ei tohi minna nii nagu Leeduga läks, kes on kolm korda suurem ühiskond, aga kust lendab välja sama palju lennukeid kui meie juurest,» rääkis Kotka.

Kommentaarid (4)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles