Bitcoin langes aasta sügavaimasse põhja

Lennart Ruuda
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
2008. aastal loodud Bitcoinil ei ole just parimad ajad.
2008. aastal loodud Bitcoinil ei ole just parimad ajad. Foto: Igor Kralj/PIXSELL / PA Images

Tuntud krüptorahade väärtus eesotsas Bitcoin'iga on viimaste päevade jooksul kolinal alla kukkunud.

Bitcoin kraabib viimase 13 kuu põhja, kui ühe mündi hind püsib veidi üle 4000 dollari. Mäletatavasti krüptomaania tipphetkel 2017. aasta detsembris maksis üks Bitcoin peaaegu 20 000 dollarit.

Teine suurem krüptovaluuta Ethereum on ööpäeva jooksul kokku kuivanud 14 protsendi jagu ja ühe mündi väärtus jääb 140 dollari juurde.

Ka kõigi teiste olulisemate valuutade hind on märkimisväärselt kahanenud.

Krüptorahade hinnad on möödunud kuude jooksul stabiilselt madalal olnud. Viimase paari päeva järsu languse põhjus on ebaselge. Analüütikud toovad välja üleüldist ebakindlust krüptorahade turul – endiselt on lahtine, kas ja kui palju seda valdkonda riikliku sunniga reguleeritakse.

Viimasena teatas näiteks Hong Kongi finantsjärelevalve, et nad tahavad krüptorahade kauplemisplatvormidelt edaspidi ametlikke litsentse

Teise paanika põhjusena tuuakse välja seda, et krüptoraha Bitcoin Cash jagunes raha loojate ja kaevandajate tõttu kaheks. Ka see on toonud turgudele ebakindlust, mis on pannud paljud inimesed krüptorahadest loobuma.

Mis on krüptoraha?

Krüptovaluuta on vääring, mille puhul tavaliselt pankade poolt pakutud usaldusteenus ja turvalisus raha vastu, on tagatud krüptograafiaga ehk matemaatikaga. See tähendab, et kõik tehingud, olgu selleks müük, ost või ülekanne, on krüptograafiliselt turvatud ja seda krüpteeringut on sisuliselt võimatu lahti murda. Sama meetodiga on tagatud ka raha loome erinevate krüptovaluutade puhul.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles