Eesti Raudtee kümne kuu veomahud näitavad tõusu 

Aivar Ojaperv
, ajakirjanik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rong Tartu raudteejaamas.
Rong Tartu raudteejaamas. Foto: Margus Ansu

Kaubaveomaht Eesti Raudtee taristul kasvas esimese kümne kuu jooksul pea 14 protsenti võrreldes eelmise aasta sama perioodiga ning moodustas kokku 11,3 miljonit tonni, teatas Eesti Raudtee pressiteenistus. Kõige enam veetavateks kaubagruppideks Eesti Raudtee taristul on väetised, mineraalsed kütused ning põlevkivi.

Transiitveod moodustasid selle aasta kümne kuu jooksul Eesti Raudteel liikunud vedudest 7,6 miljonit tonni, mis on 27,6 protsenti suurem tulemus kui 2017. aastal samal perioodil.

“2018. aasta on näidanud Eesti Raudtee kaubaveos stabiilset tõusu ning me loodame selle positiivse trendi jätkumist,” kommenteeris Eesti Raudtee juhatuse esimees Erik Laidvee.

Ka konteinerveod on Eesti Raudtee taristul selle aasta jooksul pidevalt tõusujoonel olnud, moodustades kümne kuu jooksul kokku veidi üle 42 000 TEU (vedudel kasutatav konteinerkäibe mõõtühik, 1 TEU võrdub 1 standardse merekonteineriga), mis on 59 protsenti enam kui möödunud aastal.

Kohalike rongidega sõitis oktoobrikuus 684 200 reisijat. Kümne kuu peale kogunes seetõttu üle 6,4 miljoni reisija, mis on pea kuus protsenti suurem tulemus kui eelmise aasta samal perioodil.

Rahvusvahelist reisirongi kasutas kümne kuu jooksul 88 500 inimest, mis on neli protsenti rohkem kui eelmise aasta esimese kümne kuu jooksul. “Detsember saab olema Moskva–Tallinna reisirongi jaoks kõige tihedam tööaeg, sest eelmise aasta turistide huvi näitas selget kasvutrendi. Kindlasti planeerime ka selle aasta jõulukuuks lisaväljumisi ning pikemaid ronge,” lisas Laidvee.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles