Renault' tegevjuht ja Nissani nõukogu esimees Carlos Ghosn võeti Jaapanis vahi alla

Rait Piir
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Carlos Ghosn.
Carlos Ghosn. Foto: ETIENNE LAURENT / EPA

Nissani nõukogu esimees ja Renault’ tegevjuht Carlos Ghosn võeti esmaspäeval Tokyos vahi alla, raporteerivad Jaapani kohalikud meediaväljaanded.

Jaapani rahvusringhäälingu NHK ja väljaande Asahi sõnul võeti Ghosn vahi alla süüdistatuna finatsseaduste rikkumises. Nissan teatas, et mees on manipuleerinud oma enda rahalist kompensatsiooni puudutavaid finantsandmeid ja lubas Ghosni nõukogu esimehe kohalt tagandada.

Autotootja on enda sõnul uurinud anonüümse vilepuhuja vihje põhjal Ghosni ja nõukogu liikme Greg Kelly tegevust juba mitu kuud ja leidnud selle käigus terve hulga rikkumisi, mille hulka kuulub ka «ettevõtte varade väärkasutamine». Nissan plaanib lisaks Ghosnile vabaneda ka Kellyst, kes on praeguste tõendite järgi Ghosni kaasosaline ja rikkumistega sügavalt seotud. Kelly on samuti vahistatud.

Ettevõte teatas ühtlasi, et nad on oma uurimisega kursis hoidnud Jaapani prokuratuuri ja teevad uurimisega igat moodi koostööd. Nissan palub enda sõnul sügavalt vabandust oma investorite ees. Kohaliku meedia väitel on Ghosn jätnud viieaastase perioodi jooksul alates 2011. aastast raporteerimata kuni viis miljardit jeeni (umbes 44 miljonit dollarit).

Prantsuse autotootja Renault' aktsia langes Pariisi turul pärast uudise avalikuks tulekut 15 protsenti.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles