Eesti Energia: Ossinovski süüdistustega ei saa mitte kuidagi nõustuda (2)

Reet Pärgma
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eesti Energia juht Hando Sutter.
Eesti Energia juht Hando Sutter. Foto: Tairo Lutter / Postimees

Eesti Energia kommunikatsioonijuht Monika Viidul ütles, et Jevgeni Ossinovski süüdistustega, et riigifirma on ähvardamise teel saanud oma tahtmise, ei saa kuidagi nõustuda.

 
Sotsiaaldemokraatliku Erakonna (SDE) juht Jevgeni Ossinovski rääkis, et Eesti Energia dikteerib seadusandlust ja tõi konkreetse näite, kuidas riigifirma sai Taavi Rõivase teise valitsuse ajal ähvardamise teel loa Narvas puitu põletada. Elektrituruseaduse teemal toimunud valitsuskabineti arutelul osalesid tema sõnul üllatuslikult ka Eesti Energia esindajad Hando Sutter ja Erkki Raasuke. Arutelu oli keevaline ning Ossinovski sõnul tõusid riigifirma esindajad keset arutelu püsti ja ütlesid, et otsus tuleb teha ettevõtte kasuks. «Kui täna õhtul ei anna valitsus kinnitust, et tulevikus saab puid Narvas ahju ajada, siis hommikul tulevad Eesti Energia audiitorid ning hindavad Auvere jaama 200 miljoni euro ulatuses alla, ning siis, kallid poliitikud, ei saa te enam dividende ja peate taas firma aktsiakapitali kasvatama,» kirjeldas Ossinovski. 
 
Monika Viidul kommenteeris, et ettevõtte teada on tavaline praktika kutsuda erinevate valdkondade esindajaid valitsuse kabinetiistungile ning kutse selleks on alati tulnud valitsuse poolt. «Iga ettevõtte juhtkonna eesmärk on juhtida ettevõtet heaperemehelikult ning teavitada omanikku erinevatest riskidest ja kaalumisel olevate otsuste mõjust. See on mõistlik info jagamine,» ütles ta.  
 
«Kui sellist infot ei jagataks, siis võiks hiljem öelda, et valitsusele on jäetud otsustamiseks vajalik ja oluline teave edastamata ning see oleks asi, mida tuleks väga tõsiselt võtta. Süüdistustega, mis puudutavad ähvardamist, ei saa aga mitte kuidagi nõustuda,» lisas Viidul.
 
Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles