Uitavad veised nurjasid laste teatrisse sõidu

Hanneli Rudi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lennukid Ruhnus maanduda ei saa, sest lennuväljal kondavad ringi veised.
Lennukid Ruhnus maanduda ei saa, sest lennuväljal kondavad ringi veised. Foto: Liis Treimann/Postimees

Seoses Ruhnu lennuvälja maandumisrajal uitavate mägiveistega katkestati kolmapäeval ajutiselt lennuliiklus Pärnu-Ruhnu-Kuressaare liinil ja nii jäi saare lastel teatris käimata.

Ruhnu saarel vabalt ringi jalutavad šoti mägiveised on probleem olnud juba mitu aastat, ent lennuliiklust seni katkestatud pole, kirjutab Meie Maa.

«Ruhnu lapsed pidid sõitma Tallinnasse teatrisse, aga nüüd jääb nähtavasti reis ära,» rääkis Meie Maale Ruhnu valla kodanik ja ettevõtja Jüri Keskpaik. Loomade omanikku kätte saada ei õnnestunud.

«Kogu saare rahvas ajas veiseid aedikusse, aga see ebaõnnestus, kuna loomad läksid merre,» kirjeldas Keskpaik kogukonna püüdlusi tekkinud kriisiolukorrale lahenduse leidmiseks, kuna alates möödunud kuust on lennuühendus ainus võimalik liikumisvõimalus saare ja mandri vahel.

Ruhnu lennuvälja operaatori Anne Miksoni sõnul on probleem pikaaegne, aga nii hulluks pole varem olukord muutunud. Praegused tarad loomi ei pea. «Omanik pidi vist kuskil politsei- ja piirivalveametis töötama ja pole aasta jooksul kordagi Ruhnus käinud. No ei saa ikka nii, et tood loomad saarele ja siis ei tunne nende vastu enam huvi.»

MTÜ Seos juhatuse liige Madis Mardu tõi viis aastat tagasi Ruhnu 50 šoti mägiveist ning taotles Keskkonnainvesteeringute Keskusest (KIK) toetust rannaniitude hooldamiseks. Projekt maksumusega 31 976 eurot sai toetust summas 27 180 eurot.

Ruhnu vallavanem Siim Avi  sõnul on ajutise lahendusena lennuväljale sisse seatud öine mehitatud valve.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles