Rocca al Mare keskus kujuneb ümber Lääne-Tallinna südameks (1)

Uwe Gnadenteich
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Rocca al Mare kaubanduskeskuse ümbrus muutub järgmise kümnendi jooksul tundmatuseni, moodustades tulevikus kiiresti areneva Lääne-Tallinna südame, kuhu leiab lisaks kaubandusele koha elukondlik kinnisvara, bürood ja hotell.

«Lääne-Tallinnal puudub täna selge keskus, kuigi piirkond kasvab väga kiiresti. Ehitame kaubanduskeskuse alale tulevikus välja modernse ja ilusa linnaku, kus inimesed saavad nii elada, einestada, töötada kui ostelda, avalikke teenuseid tarbida või meelt lahutada,» sõnas Citycon Eesti kaubanduskeskuste juht Helen Metsvaht.

Rocca al Mare keskuse asukoht loob head eeldused tugeva piirkonnakeskuse tekkeks. «Oleme Tallinna ühel tihedamal tuiksoonel, mida läbib iga päev kümneid tuhandeid inimesi. Ühendame omavahel piirkonna ühtseks tervikuks, olles peamiseks sõlmpunktiks nii Õismäe, Kakumäe kui Harku ja teiste lähivaldade inimestele,» ütles Metsvaht. «Asukohale annavad suurt lisandväärtust ka juba tänased naabrid – loomaaed, Saku Suurhall ja vabaõhumuuseum –, kellega soovime veel tihedamini koostööd teha.»

Kaubanduspind suureneb ligi kolmandiku võrra. «Suuruses võistlemine pole meie jaoks eesmärk, pigem panustame ehituskvaliteeti ja sellesse, et inimestel oleks siin hea olla. Laienedes pöörame erilist rõhku eeskätt meelelahutus- ja teenusasutuste osakaalu suurenemisele,» selgitas Metsvaht. «Lisanduvast mahust moodustab praeguste plaanide järgi kaubanduspind neljandiku, teise neljandiku hotell ja korterid ning ülejäänu on mõeldud büroodele ja koostöötamise keskusele.»

Esialgu on tegemist visiooniprojektiga – nii hoonete välisilmed, mahud kui paiknevus võivad olulisel määral muutuda. Citycon saab täpsemaid plaane esitada loodetavasti tuleval aastal, seni konsulteerivad osalised omavahel ning alustatakse projekteerimist.

Kokku plaanitakse arendada juurde maksimaalselt 88 000 ruutmeetrit pinda. Kaubanduspinda suurendatakse esialgsete plaanide kohaselt kuni 20 000 ruutmeetrit. Põhiosa mahust tuleb tänase parkla arvelt, mis asendatakse parkimismajaga.

Rocca al Mare keskus peab tänavu 15.–18. novembril 20 tegevusaasta sünnipäevapidustusi, mille käigus toimuvad külastajatele tasuta mitmesugused põnevad sündmused. Muuhulgas on võimalik tutvuda näitusega, mis räägib Eesti esimese kaubanduskeskuse ajaloost ja keerutada Eesti suurimat õnneratast. Näituse koostaja on Velvet.

Kommentaarid (1)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles