Saaremaa elektroonikatööstus püüdis meretranspordi turult suure kala

Lennart Ruuda
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Saaremaa suurima elektroonikatootmise ettevõtte Incap Electronicsi juht Otto Pukk.
Saaremaa suurima elektroonikatootmise ettevõtte Incap Electronicsi juht Otto Pukk. Foto: Incap Electronics Eesti

Kuresaares tegutsev elektroonikaettevõte Incap allkirjastas 5 miljoni euro suuruse koostöölepingu maailma juhtiva meretranspordi energialahenduste tootjaga Corvus Energy.

Corvus Energy toodab suure võimsusega energiasalvesteid, mis põhinevad liitiumioonakude moodul-süsteemidel. Nende valmistamine ja kokkupanemine toimub edaspidi Incapi tehases Kuressaares.

Incap Corporationi ja Incap Electronics Estonia juht Otto Pukk selgitab, et ettevõte on juba varasemalt tootnud Corvuse jaoks näidispartii ja lõpetanud tootmissüsteemi ümberhäälestamise, käivitades planeeritud seeriatootmise.

«Allkirjastatud koostööleping on meie jaoks väga oluline juba ainuüksi seetõttu, et merenduselektroonika ja -elektromehaanika näol on tegemist strateegilise ärivaldkonnaga, kus tahame keskenduda üha enam uute energialahenduste ja tööstuslike seadmete tootmisele,» selgitas Pukk.

Corvus Energy tegevjuht Geir Bjørkeli lisas, et nad arendavad täna välja tootmist Norras, mistõttu on neil hea meel, et nad leidsid siinses piirkonnas professionaalse partneri, kes aitab pakkuda kõrge kvaliteediga tooteid Skandinaavia turupiirkonnas. «See koostöö on meie jaoks väga väärtuslik, kuna võimaldab meil arendada edasi uusimaid akude süsteeme.»

Corvus Energy toodab suure võimsusega energiasalvesteid, mis põhinevad liitiumioonakude moodul-süsteemidel. Ettevõtte kõrge kasutuskindlusega energiasalvestid pakuvad püsivat jõudlust nii hübriid- kui täiselektrijõul töötavatele tööstusseadmetele, sealhulgas ka suurtele laevamootoritele.

Corvus Energy asutati Kanadas ning ettevõte tegutseb ka Norras Bergenis. Ettevõtte omanike hulka kuuluvad Equinor Technology Ventures (endise nimega Statoil) ja Norra Norsk Hydro ning Singapuri BW Group.

Corvusega koostöölepingu sõlminud Incap on rahvusvaheline elektroonikatööstus, mille tehased Kuressaares ja Indias pakuvad klientidele kõikjal maailmas uusima tehnoloogia abil toodetud kvaliteetseid elektroonikaseadmete lahendusi. Incapi Saaremaa tehase rahvusvahelises meeskonnas on täna kokku üle 70 töötaja.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles