Viinatootja: olen tänulik neile, kes õlleaktsiisi 70 protsenti tõstsid (5)

Harry Tuul
, BNS-i ja Postimehe majandustoimetuse juht
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Viinavabriku juht Janek Kalvi on rahul, et mullu tõsteti õlleaktsiisi ning vähendati vahet kange ja lahja alkoholi maksustamise vahel. 
Viinavabriku juht Janek Kalvi on rahul, et mullu tõsteti õlleaktsiisi ning vähendati vahet kange ja lahja alkoholi maksustamise vahel. Foto: Eero Vabamägi

Tänavu 120. tegutsemisaastat tähistava Liviko juhi Janek Kalvi sõnul on ta mõnes mõttes tänulik, et praegune valitsus mullu suvel nii jõuliset õlleaktsiisi tõstis, kuna see vähendas oluliselt kääre kange ja lahja alkoholi maksustamise vahel. 

Kui uus koalitsioon saaks anda lubaduse, et nelja aasta jooksul alkoholiaktsiise ei muudeta – ei üles- ega allapoole –, siis turg taastuks vaikselt, rääkis kuraditosin aastat firmat juhtinud Kalvi. Tema hinnangul oli õlleaktsiisi tõus eelmisel aastal õiglane samm, sest vähendas lahja alkoholi aastatepikkust soosimist, ning teda ärritab Reformierakonna plaan taastada õlle eelisseisund.

Kommentaarid (5)
Copy
Tagasi üles