Petturid üritasid SEB kontodelt hiigelsummasid kõrvaldada

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
SEB hoone Tallinnas
SEB hoone Tallinnas Foto: Toomas Huik

SEB panga klientide kontodelt üritati Rootsis välja võtta 50 miljonit krooni, kokku püüti välja petta enam kui 138 miljonit krooni. Süüdistus petuskeemi tõttu on esitatud neljale inimesele.

Tegemist on keerulise skeemiga, millega on seotud aga märksa rohkem inimesi ning mille otsad ulatuvad Eestisse, kirjutab Dagens Industri.

Kohus algas oktoobris ning nüüd jõudis see omadega SEBni. Sel nädalal kuulati üle panga endine töötaja, kes tegi fiktiivseid hiigeltehinguid ning võltsis ostukorraldusi.

29-aastane kahtlusalune on skeemile kaasaaitamise ka üles tunnistanud. Ringkonnaprokurör Tore Widetjärn on aga kindel, et endine pangatöötaja ei saa olla pelgalt abiline.

Teine peamine kahtlusalune on 41-aastane mees, keda kahtlustatakse lisaks pettuses osalemisele ka väljapressimiskatsetes ja altkäemaksu andmises.

SEB panga 17 kannatada saanud klienti on oma raha tagasi saanud.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles