Galerii: Tallinna lähistel on müügis 350 000-eurone saar (4)

Reet Pärgma
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Firmakodu OÜ müüb Pirita jõe ääres asuvat 4,2 hektari suurust saart, kus asub kunagise mõisa abihoone. Saare hind on 350 000 eurot.

Tegemist on Tallinnast 9 kilomeetri kauguel asuva saarega. «Mõisa abihoone all jookseb suur tunnel ja sealt on võimalik jõgi läbi juhtida. Hoone on paksude paekivist seinte ja paksu vundamendiga. Sellele on võetud projekt ja seega võib hoonest teha kodu või äripinna,» rääkis Firmakodu OÜ juht ja saare omanik Veigo Virolainen.

«Kuna tegemist on looduskaitsealaga, siis midagi muud sinna ehitada ei lubata. Õnneks on saare teises otsas ka 25-30 ruumeetrine abihoone,» lisas ta.

Ümber saare asetsevad vanad mõisahooned, vesiveski ja kohe elumaja kõrval, üle jõe asub suur mõisakelder ning eemal Nehatu mõis, mis on ehitatu korterelamuks. Saar ise asub Lasnamäe linnaosa ja Jõelähtme valla piiride vahel.

Saare omanik tegeleb kinnisvara valdkonnas. «Saar ei ole minu käes kaua olnud. Varasemalt kuulus see mu tuttavale. Müügiga hakkasin tegelema alles suve algusest. See on täiesti puutumata ja väga eriline kohta,» lisas Virolainen.

Kommentaarid (4)
Copy
Tagasi üles