Nafta hind läks vabalangusesse (7)

Tõnis Oja
, majandusajakirjanik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Nafta.
Nafta. Foto: BRENDAN MCDERMID / REUTERS

Nafta hind läks täna õhtul vabalangusesse, sest korraga on hinnasurvet tekitanud  mitme teguri kombinatsioon – mure globaalse nõudluse kahanemise ja võimaliku ülepakkumise pärast, aga langust põhjustas ka teiste varaklasside müügilaine.

Nii Brenti nafta kui ka peamiselt USAs kaubeldav WTI hind kukkus pea seitse protsenti vastavalt 65,51 dollarini ja 55,78 dollarini barrel.

«See on nagu pangajooks,» ütles Reutersile maaklerfirma Price Futures Group analüütik Phil Flynn. «See on jõudmas punkti, kus asi pole enam fundamentaalnäitajates, vaid hindade  täielik kokkukukkumine,» lisas ta.

Nafta hind hakkas täna langema pärast seda, kui USA president Donald Trump avaldas Naftat Eksportivate Riikide Organisatsioonile survet mitte toodangut vähendada.

OPEC prognoosis ka igakuises raportis, et järgmise aasta nõudlus kasvab 1,29 miljoni barreli võrra ööpäevas, mis on 70 000 barreli võrra vähem kui kuu aega tagasi avaldatud eelmises prognoosis. See oli ka neljas järjestikune prognoosikärbe.

Kommentaarid (7)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles