Rimi loobus müüjate kaitseks kange õlle müümisest

Hanneli Rudi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kange õlu.
Kange õlu. Foto: Dmitri Kotjuh / Järva Teataja

Mõne aasta eest otsustas Rimi poekett lõpetada poodides kange õlle müümise, et kaitsta oma müüjaid joobes klientide pahameele eest.

Kuigi Eestis kehtis aastaid seadus, mis keelas joobes inimesele alkoholi müüa, siis alles mõne aasta eest hakkas Rimi esimese poeketina seda ka täitma. «Meie teenindajate jaoks oli uskumatu, et selline seadus on üldse olemas, mis keelab joobes kliendile alkoholi müümise,» rääkis Rimi vastutustundliku ettevõtluse spetsialist Katrin Bats tänasel alkoholikonverentsil.

Poekett küll koolitas oma müüjaid, kuidas selliste klientidega käituda, kuid teenindajate kaitseks lõpetati osas kauplustes kõige odavama kange õlle müük. «Tegime selle otsuse, et seaduse järgimine oleks teenindajate jaoks lihtsam,» sõnas Bats. Ta lisas, et seni on poode, kus seda õlut ei müüda, et teenindajad ei satuks ohtu.

Batsi sõnul on müüjate koolitamisest  olnud kasu. Ta tõi näiteks mõne aasta taguse juhtumi, kus nende ühe poe kohta laekus kaebus, et seal ei müüda klientidele õlut. Pood asus keskuses, kus parajasti käisid ümberehitustööd.

Kaebust uurides selgus, et selle poe müüjad olid otsustanud, et tunkedes meestele õlut ei müüda. «Selle otsuse taga ei olnud tõdemust, et tunkedes mehed tulid purjuspäi ostma, aga müüjad olid mõelnud läbi selle, et need mehed lähevad tööle ja seda ei saa teha purjuspäi,» ütles Bats.

Batsi sõnul on neil hea meel kuulda, et tehtud töö on olnud tõhus, sest noorte seas levib teadmine, et Rimissse pole mõtet minna – seal alaealistele alkoholi ei müüda.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles