Saudi Araabia pani hinnalangusele pidurit

Tõnis Oja
, majandusajakirjanik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Nafta hinna kõikumine
Nafta hinna kõikumine Foto: Pm

Saudi Araabia katkestas kümme päeva kestnud naftahinna languse, lubades vajadusel vähendada tootmist kas või ühepoolselt, kui teised Naftat Eksportivate Riikide Organisatsiooni (OPEC) liikmed tervikuna sellega kaasa ei lähe. Energiaminister Khalid Al-Falih ütles eile, et tootjad peavad kärpima toodangut vähemalt miljoni barreli võrra ööpäevas ning Saudi Araabia lubas juba detsembris vähendada tootmist 500 000 barreli võrra.

«Teade, et Saudi Araabia vähendab tõenäoliselt tootmist, tõstab hinda,» ütles Bloombergi televisioonile naftakontserni BP (kunagine British Petroleum – toim) tegevjuht Bob Dudley.

OPECi suurim tootja on järjekordselt muutmas toodangustrateegiat. Juunis kutsusid saudid üles lõpetama toodangukärped ning pumpama rohkem musta kulda kompenseerimaks Venezuela ja Iraani ekspordi vähendamist.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles