Danske rahapesu uurimine laieneb Samponi (1)

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sampo pank.
Sampo pank. Foto: Peeter Langovits

Taani parlamendisaadikud soovivad, et riigi finantsjärelelvalve ning politsei laiendaksid Danske Banki Eesti üksuse rahapesu-uurimise ka Sampo pangale, mille Danske 2007. aastal ära ostis.

Taani parlamendisaadikud tahavad teada saada, kas rahapesuskandaali keskmesse tõusnud Eesti üksust kasutati kahtlaste tehingute jaoks ka enne seda, kui Danske Bank selle 2007. aastal ära ostis, edastas Bloomberg.

Taani valitseva liberaalse partei esindaja parlamendi pangandusküsimusi käsitlevas komitees Torsten Schack Pedersen rääkis portaalile, et nende soov on, et Taani finantsinspektsioon ja politsei kaaluksid Sampot osana enda uurimisest.

Septembri keskel avaldatud Danske siseaudit viitab, et ligikaudu veerand riskantseks hinnatud 6200 mitteresidendi kontost tulid panka üle Sampo Eesti üksusest.

Bjorn Wahlroos, kes oli Danske tehingu ajal Sampo tegevjuht, ütles, et välistab kategooriliselt selle, et Soome firma midagi valesti tegi. Ta lisas, et Danske tegi ääretult põhjaliku analüüsi, enne kui üksust omandama nõustus, vahendas Bloomberg.

Endine Taani justiitsminister, praegune opostitsiooniliste sotsiaaldemokraatide ridades parlamenti kuuluv Morten Bodskov ütles Bloombergile, et Wahlroosi avaldust tuleb kontrollida. «See tundub nagu riskantne asi, mida öelda, arvestades, mida seni kogenud oleme,» rääkis ta.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles