Swedbank saab välkmaksed (1)

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Swedbank logotüüp
Swedbank logotüüp Foto: swedbank

Swedbank liitus välkmaksete süsteemiga ning seega saavad panga kliendid välkmakseid nii saata kui ka vastu võtta seda teenust pakkuvatest pankadest.

Swedbanki klienditeenuste divisjoni juhi Ede Raagmetsa sõnul on eraklientidel välkmakseid esialgu võimalik saata uue mobiiliäpi esmaversioonis Swedbank 2019 Eestis. «Tulevikus lisame välkmaksete saatmise võimaluse ka internetipanka ja uude mobiilipanka. Välkmakseid saab vastu võtta sõltumata pangakanalist,» märkis ta pressiteate vahendusel.

Välkmaksete hind oma sama nagu tavalistel siseriiklikel euromaksetel. See tähendab, et sarnaselt kõigi muude SEPA euromaksetega on sissetulevad välkmaksed tasuta. Väljuvatele välkmaksetele lisatasu ei kehtestata, hind on sama nagu tavalistel siseriiklikel euromaksetel.

Eesti Pangaliit teatas tänavu oktoobris oma lähiaastate strateegiat tutvustades, et loodab välkmaksete süsteemi laialdast kasutuselevõttu Eesti pankades. Mitmed liitumised välkmaksete süsteemiga peaksid toimuma novembri lõpuks, mil sulgub välkmaksete süsteemi üks liitumisaken.

SEB liitus välkmaksete süsteemiga juba eelmise aasta novembris. Süsteemiga liitus märtsis ka Versobank, mille krediidiasutuse tegevusluba mitte seotud põhjustel kolm päeva hiljem Euroopa Keskpanga poolt lõpetati.

Välkmaksete arveldamine toimub üleeuroopalises maksesüsteemis, mis võimaldab teha Euroopa-siseseid ning kuni 15 000euroseid ülekandeid mõne sekundiga. Süsteemi eelis Euroopa tavamaksete (SEPA) ees on 24/7 tööaeg, seega maksed toimuvad ka nädalavahetustel ja pühade ajal. Välkmaksete süsteemiga liitumine on Euroopa pankade jaoks vabatahtlik ning eeldab makseteenuse pakkuja valmisolekut ööpäevaringseks maksete töötluseks.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles