Venemaa loob kaks maksuparadiisi

PM Majandus
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Maksuparadiisist loodab kasu lõigata näiteks alumiininumiettevõte Rusal, mis kuulub vene miljonär Oleg Deripaskale. Firma sattus raskesse olukorda – pangad keeldusid Rusali tehinguid läbi viimast ja ettevõtte aktsia odavnes kaks korda.
Maksuparadiisist loodab kasu lõigata näiteks alumiininumiettevõte Rusal, mis kuulub vene miljonär Oleg Deripaskale. Firma sattus raskesse olukorda – pangad keeldusid Rusali tehinguid läbi viimast ja ettevõtte aktsia odavnes kaks korda. Foto: Ruben Sprich / Reuters / Scanpix

Venemaal luuakse kaks niinimetatud maksuparadiisi – üks Kalingradi oblastis, teine Kaug-Idas. Nende eesmärk on tuua sinna USA sanktsioonide alla langenud Vene äri, kirjutas ERR.

Uue seaduse järgi ei maksa Vene maksuparadiiside residendid Vene riigile makse. Samuti ei avalikusta riik infot maksuparadiisi residentide kohta – see on kättesaadav vaid Vene kohtuinstantsidele ning firmadele endale.

Tulevased residendid peavad aga vastama teatud tingimustele: esiteks peavad nad investeerimaVene majandusse vähemalt 50 miljonit rubla ehk 600 000 eurot ning teiseks peab firma olema loodud välismaal ja enne 2018. aasta 1. jaanuari.

Pikemalt ERRist.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles