Tartusse tekib Eesti suurim mobiilirakenduste firma

Raigo Neudorf
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Margus Ansu.

OÜ Mobi Solutions viis lõpule 100-protsendise  osaluse omandamise ettevõttes Indilo Wireless, mille tulemusena tekib Tartusse Eesti suurim ja kogenuim mobiilirakenduste arenduse meeskond.


 

Indilo Wireless on alates 2008. aastast loonud üle 75 iPhone'i ja iPadi rakenduse. Nende hulgas on iPhone versioon Õigekeelsussõnaraamatust, Eesti esimene iPhone ja iPadi raamat «Milana», kaasakiskuv mäng Wristbreaker, Tallinna linna veebikaamerate vaatamise rakendus ning mitmed populaarsed lasteraamatud.

Mobi Solutionsi mobiiliarenduse meeskond aastaid arendanud Androidi, Java, BlackBerry ja iPhone rakendusi Eesti ja välismaa äriklientidele. Peale Indilo omandamist kasvab Mobi arendustiim 30-liikmeliseks, võimaldades ärikliendil tellida missioonikriitilisi mobiilirakendusi 5-le erinevale platvormile. Hetkel on klientide suurim huvi Androidi ja iPhone/iPad-i rakenduste vastu.

Mobi Solutions on 2001. aastal loodud mobiiliteenuste pakkumise ning mobiilirakenduste arendusega tegelev ettevõte.

Mobi tütarfirma Fortumo omab kontorit nii Tartus kui Silicon Valley's ning pakub mobiilimaksete lahendusi enam kui kuuekümnes riigis üle maailma. Lisaks omab Mobi osalust ka asukohapõhiseid teenusteid arendavas ettevõttes Nutiteq OÜ.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles