Saudi Araabia kärbib naftatootmist 500 000 barreli võrra päevas (2)

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Nafta tootmine.
Nafta tootmine. Foto: Hasan Jamali / AP/Scanpix

Saudi Araabia vähendab detsembris naftatootmist 500 000 barreli võrra päevas, teatas kuningriigi energiaminister pühapäeval Abu Dhabis.

«Kuningriigi toornaftaeksport jääb detsembris päevas 500 000 barrelit madalamaks kui novembris,» ütles Khalid al-Falih naftatootjate kohtumisel Araabia Ühendemiraatides.

Saudi Araabia, maailma suurim naftaeksportija, on tootnud alates oktoobrist 10,7 miljonit barrelit naftat päevas, sõnas Falih.

Varem pühapäeval ütles ta, et naftakartelli OPEC ja selle partnerriikide ministrid ei ole veel jõudnud kokkuleppele tootmismahu kärpimises.

«Naftatootjate vahel ei ole veel üksmeelt tootmismahu langetamises,» ütles Falih ajakirjanikele ministrite ühise seirekomitee kohtumisel.

Tema sõnul on enneaegne rääkida konkreetsetest tegudest.

«Me peame analüüsima kõiki tegureid,» ütles Falih ajakirjanikele vastuseks võimaliku tootmismahu kärpe kohta, et turgutada langevaid naftahindu.

Septembris otsustasid naftakartelli OPEC ja partnerriikide ministrid Alžiiris kohtudes mitte suurendada naftatoodangut.

5. novembril jõustusid USA sanktsioonid Iraani naftasektorile ning Washington on teatanud, et tema eesmärk on viia islamivabariigi naftaeksport nulli.

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles