Soomere eriplaneeringu lõpetamisest: üks arenguvõimalus lasti lörri minna (25)

Sven Randlaid
, Toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eesti Teaduste Akadeemia president Tarmo Soomere.
Eesti Teaduste Akadeemia president Tarmo Soomere. Foto: Kristjan Teedema / Tartu Postimees

Kuigi Eestisse poleks tingimata pidanud puidurafineerimistehast rajama, visati eriplaneeringu lõpetamise ja sellest tulenevalt uuringute tegemata jätmisega maha üks võimalus, kuidas meie ressurssi väärindada, rääkis Teaduste Akadeemia president Tarmo Soomere.

Teatavasti otsustas valitsuskabinet puidurafineerimistehase kavandamiseks algatatud riigi eriplaneeringu lõpetada. Seetõttu lõpetas Est-For Invest tselluloositehase arendusprojekti ning jäi ootama paremaid aegu.

Soomere kommenteeris ERR-i raadiouudistele, et kui kuskil on vaba raha, siis see otsib endale kohta, kus teenida ning Eesti metsaga tegelevas ärikeskkonnas tekkinud raha hakkab ilmselt tasapisi riigist välja liikuma. Ta tõdes, et uuringute tegemata jätmisega on Eesti visanud minema ühe võimaluse oma ressurssi väärindada, vahendab ERR-i uudisteportaal.

«Ma ei taha öelda, et me oleks pidanud kindlasti taolist tehast ehitama, aga mis Teaduste Akadeemia poolt vaadates tundub vastuvõetamatu, on seisukoht, et uurida ei ole vaja. Seda on võrdlemisi raske aktsepteerida," lisas ta.

Kommentaarid (25)
Copy
Tagasi üles