Arco Vara käive vähenes neli korda

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Arco Vara reklaam Pirita teel.
Arco Vara reklaam Pirita teel. Foto: Liis Treimann

Kinnisvarafirma Arco Vara kolmanda kvartali müügitulu kahanes kolmveerandi võrra 2,1 miljonile eurole ja puhaskasum ligi 85 protsenti 100 000 eurole.

Üheksa kuu müügitulu kahanes 49 protsenti 5,3 miljonile eurole ja mulluse 100 000-eurose kasumi asemel ulatus tänavu üheksa kuu puhaskahjum 400 000 euroni, teatas Arco Vara börsile.

Kolmandas kvartalis müüdi kontserni poolt arendatavates projektides neli korterit ja kaks äripinda. Üheksa kuuga müüdi kokku 12 korterit, kaks äripinda ja üks hoonestamata kinnistu. 2017. aasta kolmandas kvartalis müüdi 59 korterit ja kaks äripinda ning üheksa kuuga kokku 60 korterit, kaks äripinda ja kuus hoonestamata kinnistut.

«Müügimahtude ja kasumi kasvuni on veel kaks kvartalit aega, kuna Iztok Parkside korterite müük algab plaanide kohaselt esimeses kvartalis ning Kodulahe teise etapi korterite müük neljandas kvartalis 2019. Hetkel käib ehitus ja eelmüük. 2018. aasta kujuneb seega kesiseks, kuna oleme saanud tugineda ainult teenindusdivisjoni tulemustele, Madrid Blvd renditulule ja viimaste laojääkide müügile,» ütles Arco Vara juhataja Tarmo Sild.

«Seejuures tuleb märkida, et tulemustes pole süüdi mitte turukonjunktuur või kohati ebameeldivalt keeruliseks osutunud planeerimis- ja ehitusalane bürokraatia. Me ise ebaõnnestusime kahes asjas – alustada varem ja viia kiiremini ellu –, nii et 2018. aastasse ei jäägi midagi olulist. Isegi teerulli seljas võib õigeks ajaks kohale jõuda, kui alustada varem. Aga me ei osanud seda õigel ajal ette näha ning kaotasime väärtuslikku aega,» lisas Sild.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles