Pahur kalur läks keskkonnaametnikele kallale ja viskas nende kaalu jõkke

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kalur. Foto pole artikliga seotud.
Kalur. Foto pole artikliga seotud. Foto: Marko Saarm / Sakala

Kalur, kes segas keskkonnainspektorite tööd, neid verbaalselt ja füüsiliselt ründas, sai kohtus kriminaalkorras karistuseks tingimisi vangistuse, kirjutab Põhjarannik.

See juhtum leidis aset tänavu 15. oktoobril Alutaguse vallas Rannapungerja sadamas. Keskkonnainspektsiooni töötajad kontrollisid sel päeval, kas kalakogused vastavad keskkonnainspektsiooni lühinumbril 1313 eelteatesse antud kala kogustega. 

Ühe Rannapungerja sadamasse saabunud laeva kalakogust laeval kaaludes selgus, et seal ületas püütud koha kogus normi. Üks kalur valas seda kuuldes osa kala jõkke, tehes seda inspektsiooni töötajaid hoiatamata. Peale selle viskas ta ka inspektsiooni kala kaalumise kaalu jõkke. 

Keskkonnainspektsiooni töötajad hakkasid seepeale spetsiaalse nööri otsas oleva magnetiga kaalu jõest välja õngitsema. Samal ajal sõimas ja segas Anton (29) ametikohustusi täitnud keskkonnainspektoreid. Seejärel tõukas ta kätega tugevalt rindkerre üht meesinspektorit, tekitades talle füüsilist valu. Siis lõi Anton teist ametikohustusi täitnud meest üks kord jalaga vasaku reie ülaossa, tekitades kannatanule füüsilist valu, seisis süüdistuses.

Toona peeti alkoholijoobes olnud Anton kinni ning ta veetis kolm päeva arestikambris. Kohtus tunnistas Anton end täielikult süüdi ning nõustus kokkuleppega, mille kohaselt teda karistati seitsme kuu pikkuse tingimisi vangistusega, millest arvati maha kolm arestimajas veedetud päeva. Seda karistust aga ei pöörata täitmisele, kui mees ei soorita poolteise aasta pikkuse katseaja jooksul uut kuritegu ning täidab käitumiskontrolli nõudeid. Muu hulgas peab ta käima regulaarselt kriminaalhooldaja juures registreerimisel ning ei tohi katseaja jooksul tarvitada alkoholi. Peale selle peab ta tasuma 465 eurot menetluskulu.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles