Galerii: Järvevana teel avati 9 miljonit maksnud rohebüroomaja

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Tallinnas Järvevana teel avati viiekorruseline ja 7900-ruutmeetrine niinimetatud rohebüroohoone, mille kogumaksumus oli ligi 9 miljonit eurot. 

Uus hoone põhineb rohelisel mõtteviisil: seda soojendab ja jahutab hoone konstruktsioon ning 75 protsenti selle tarbeveest kogutakse sademetest, teatas arendaja Hepsor OÜ.

Büroohoones kasutatakse ka energiat salvestavat konstruktsiooni, maja vahelagede sisse on peidetud 37 000 meetrit torustikku, mis muudab põrandad ja laed ühtseks kütte- ja ka jahutuselemendiks.

Seejuures saab hoone kütte- ja jahutussüsteem oma vajaliku energia maa sisse paigaldatud 10 000 meetrist maaküttekontuurist ning seetõttu puuduvad näiteks tavalised radiaatorid ja jahutusseadmed.

Viie maapealse korrusega büroohoone asub Ülemiste järve läheduses aadressil Järvevana tee 7b. Ligi 7900-ruutmeetrise brutomahuga hoone arendas Hepsor OÜ ja ehitas Mitt & Perlebach OÜ. Hoone arhitektuurilise lahenduse lõi arhitektuuribüroo Pluss.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles