Tesla määras Elon Muski asemel ametisse uue nõukogu esimehe

Rait Piir
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tesla logo.
Tesla logo. Foto: RITCHIE B. TONGO / EPA

Tesla nimetas ametist tagasi astunud Elon Muski asemel nõukogu uueks juhiks Austraalia päritolu 55-aastase Robyn Denholmi.

Denholm, kes töötab ühtlasi Austraalia suurima telekommunikatsioonifirma Telstra finantsjuhina, on kuulunud Tesla nõukogusse juba 2014. aastast saadik. Kõigist nõukogu liikmetest on temal Muskiga kõige vähem sidemeid ja Denholmi tööks saab paljuski olema isepäise tegevjuhi ohjes hoidmine.

Telstra on varem töötanud muuhulgas ka Toyota finantsjuhina ning veetnud enamiku oma karjäärist ühes või teises Ränioru tehnoloogiaettevõttes.

Ettevõtte tegevjuhina jätkaval Muskil on kokkulepe USA börsi- ja väärtpaberikomisjoniga (SEC), mille järgi peab ta nõukogu juhi koha vabastama 13. novembriks. Komisjon ähvardas Muski vastu kohtusse minna seoses investorite eksitamisega, kuid koos jõuti kohtuvälisele kokkuleppele, mille järgi ei tohi Musk töötada nõukogu juhina vähemalt kolm aastat.

Tegu on esimese korraga pärast 2004. aastat, kui Tesla nõukogu juhib keegi teine peale Muski.

Muski tüli väärtpaberikomisjoniga ulatub tagasi selle aasta seitsmendasse augustisse, kui ta lubas Twitteri säutsu teel viia Tesla börsilt minema. Musk väitis toona, et tal on börsilt lahkumiseks rahastus olemas ning ta ostab aktsiad tagasi hinnaga 420 dollarit tükk. Tegelikkuses sellist raha tal ei olnud ning Tesla aktsia läks väga suurde langusesse.

SEC süüdistas Muski hiljem väärtpaberipettuses ning väitis, et tema pakutud hind 420 dollarit oli viide kanepile, et avaldada muljet oma tüdruksõbrale.

Allikas: WSJ

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles