Pole paha: Haigekassa juhtide palk tõusis 2000 eurot nagu naksti (41)

PM Majandus
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Haigekassa
Haigekassa Foto: Liis Treimann

Haigekassa juhatuse kahe liikme palk tõusis selle aasta oktoobris 2000 euro võrra ehk 50 protsenti, nõukogu aseesimees Peep Peterson põhjendab seda soolise diskrimineerimise vältimisega.

Kui varem oli kahe juhatuse liikme Pille Banhardi ja Maivi Parve palk 4000 eurot, siis käärid tekkisid uue juhatuse liikme palkamisel – töö sai Danske panga endine IT-direktor Karl-Henrik Peterson, kelle kuupalk hakkas olema 6800 eurot, vahendab Äripäeva Meditsiiniuudised.

Haigekassa nõukogu esimees Riina Sikkut põhjendab kahe juhatuse liikme töötasude tõusu asjaoluga, et 1. oktoobril toimusid muudatused haigekassa struktuuris ning nõukogu leidis, et juhatuse liikmete tasustamine vajab ümbervaatamist.

«Haigekassa juhatuse liikmete tööülesanded ja vastutus jagati ühtlasemalt ümber, mistõttu on töö sisu ka võrreldav ning seetõttu palgatasemed ühtlustati,» sõnas Sikkut. 

Juhatuse liikme Maivi Parve vastutusalas on esmatasandi teenused, eriarstiabi, ravimite ja meditsiini seadmetega seonduv, aga ka klienditeeninduse ja partnerlussuhete korraldus, Pille Banhard juhib finantsala ja raamatupidamist, aga ka kvaliteedi, nõuete ja ravikindlustuse osakonda.

Haigekassa juhatuse esimees Rain Laane teenib 7800 eurot kuus.

Loe pikemalt Äripäevast.

Kommentaarid (41)
Copy
Tagasi üles