India rikkaim inimene asutas Taavi Kotkaga Eestis ettevõtte (1)

Lennart Ruuda
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
India esirikkur tunneb Eesti vastu huvi.
India esirikkur tunneb Eesti vastu huvi. Foto: AMIT DAVE / REUTERS

India rikkaim inimene Mukesh Ambani asutas koos ettevõtja Taavi Kotkaga Eestis firma, mis hakkab tegelema e-riigi lahendustega, kirjutab India päevaleht The Economic Times.

Väljaanne tugines Eesti majandus- ja kommunikatsiooniministeeriumi asekantsleri Viljar Lubi hiljutisele jutule, et Ambani tahab osa saada Eesti e-riigi teenustest. Lubi ei selgitanud, mida siinne tütarfirma täpsemalt tegema hakkab, kuna valitsus olevat üksnes vahendaja.

Ka Ambanile kuuluva konglomeraadi, India suurima ettevõtte Reliance Industries kõneisik ei öelnud, mis esirikkuri plaanid Eestis on. Küll on aga teada, et ta teeb koostööd endise riigiametniku, praeguse IT-ettevõtja ja munitsipaalpoliitiku Taavi Kotkaga.

BNS kirjutas juba tänavu märtsis, et Ambani firma Reliance Industries investeerib Eestis tegevuse alustamiseks 1,5 miljonit eurot ning plaanib Eestit kasutada Euroopa Liidu (EL) turule sisenemiseks ning Eesti e-lahenduste viimiseks Indiasse.

Otsus järgnes tänavu 12. märtsil aset leidnud kohtumisele ettevõtlus- ja infotehnoloogiaminister Urve Palo ja Mukesh Ambani vahel, mille käigus sai Ambani ka Eesti e-reisdendiks.

Mukesh Ambani kuulub maailma kahekümne rikkaima inimese hulka ning tema ettevõte Reliance, tegev peamiselt energia- ja keemiatööstuses, on India suurima turuväärtusega firma. Samuti kuulub Ambanile maailma suurim nafta rafineerimistehas. Ambani sõnul panustavad tema ettevõtted kokku 8 protsenti India riigieelarvest. India majanduse tšempioni järgmine plaan on siseneda telekommunikatsioonisektorisse.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles