Eesti ettevõte langes erakordse küberpettuse ohvriks ja maksis häkkeritele kopsaka summa (4)

Aivar Pau
, ajakirjanik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Küberpettus.
Küberpettus. Foto: Pm

Eestis tegutsev rõivakaupluste kett on üks kolmest värskest ohvrist, kes on langenud näiliselt lihtsa, tegelikult aga vägagi osava küberpettuse skeemi ohvriks ja maksnud tundmatutele kurjategijatele suuri summasid.

Ainuüksi sel aastal registreeritud juhtumite põhjal on Eesti ettevõtted ja riigiasutused kergendanud häkkerite küsimise peale kukrut ligi poole miljoni euro võrra. Toimuval silma peal hoidva riigi küberturvalisuse üksuse CERT-EE juhi Tõnu Tammeri hinnangul on see aga vaid jäämäe veepealne osa ja tavaliselt sellistest juhtumitest teatama ei kiirustata.

Eesti firma õppetund on aga valus. «Arvan nüüd, et peamine õppetund on, et ei ole võimalik olla liiga skeptiline. Kahtluse korral tuleb otsida üles kõikide inimeste kontaktid, kellega sellest firmast varem on suheldud, ja kirjutada, helistada,» rääkis anonüümsust palunud ettevõtte juht Postimehele.

Kommentaarid (4)
Copy
Tagasi üles