Pildid ja video: Chevy uus Camaro näitab, et isegi muskliautod muutuvad elektriliseks

Rait Piir
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Elektriline Chevrolet eCOPO.
Elektriline Chevrolet eCOPO. Foto: Chevrolet

General Motors esitles möödunud nädalal oma uut ideeautot, milleks on üleni elektriline Chevrolet Camaro muskliauto, mis suudab autotootja sõnul kiirenduses mõõtu võtta ka kõige vihasemate omataolistega.

Elektriauto nimega eCOPO (nimetatud 1960ndate Camaro COPO mudelite järgi) näeb välja nagu iga teinegi Camaro, kuid kapoti all peituvad suured erinevused. Masinat viivad edasi kaks BorgWarneri elektrimootorit, mida Daimler kasutab oma elektrilistes veokites. Mootoreid toidab 800-voldine aku, mis on ligemale kaks korda võimsam kui elektrilisel Chevrolet Boltil. 

Kui enamasti elektriautode akudest katavad tänapäeval kogu auto põhja ära, siis eCOPO aku on jaotatud laiali eri 200-voldisteks mooduliteks, mis on paigaldatud kere tagumistesse osadesse. Aku laiali jaotamine aitab GMi sõnul auto raskuskeset kiirendusvõistluste jaoks paremini optimeerida. Kuna enamik aku raskusest paikneb taga, siis saab auto kiiremini kohapealt minema.

eCOPO-l on väidetavalt 700 hobujõudu ja ta läbib veerand miili (402 meetrit) umbes üheksa sekundiga.

Chevrolet eCOPO.
Chevrolet eCOPO. Foto: Chevrolet
Chevrolet eCOPO
Chevrolet eCOPO Foto: Chevrolet

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles