Briti ettevõtjad nõuavad uut Brexiti referendumit (1)

Rait Piir
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Brexit. Foto on illustreeriv.
Brexit. Foto on illustreeriv. Foto: Victoria Jones / PA Wire/PA Images

Üle 70 Briti ettevõtja saatsid väljaandele Sunday Times allkirjastatud avaliku kirja, milles nõutakse uut rahvahääletust Euroopa Liidust lahkumise üle.

Kirjas tuuakse välja, et ilma konkreetse lahkumisleppeta Brexit mõjub Suurbritannia majandusele laastavalt. «Ärijuhtidele lubati enne hääletust, et kui riik otsustab blokist lahkuda, siis kauplemisel uusi takistusi ei teki,» seisab kirjas. «Kaks aastat ebakindlust lahkumislepingu sõlmimise ümber on toonud juba praegu suure languse investeeringutes.»

Kirjas tuuakse lisaks välja, et Suurbritannia tüürib praegu pimesi «hävitava ja kõva» Brexiti poole, millest 2016. aastal keegi valijaid ei teavitanud. Kirjale allakirjutanute meelest peaks inimesed saama uue valiku, sest varasemaid lubadusi pole ellu viidud.

Peaminister Theresa May on korduvalt uuest referendumist keeldunud, väites, et tegu oleks avaliku usalduse reetmisega. Downing Streeti allikas ütles peale kirja avaldamist väljaandele BBC, et praegusel valitsusel pole mitte mingit kava uut referendumit korraldada.

Kommentaarid (1)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles